Mijn ideale baan

profielfoto-mvandeweijer-2018

In 1999 behaalde ik mijn diploma medisch secretaresse. Het secretaressevak vind ik leuk; ik vind het prettig om mijn werkgevers en leidinggevenden te ontzorgen en hen alle randzaken uit handen te nemen, zodat zij zich kunnen concentreren op het ondernemen. Mijn motto is dat iedereen moet doen waar hij goed in is!

Het klassieke secretaressevak is bij veel bedrijven niet meer zoals het was toen ik ervoor werd opgeleid. De digitalisering is hier een reden van.

Hoe ziet mijn ideale baan eruit?

In mijn ideale baan heb ik een breed, afwisselend administratief takenpakket dat ik zelfstandig kan uitvoeren.

Omdat ik uitblink in de Nederlandse taal en daarnaast WordPress en social media mijn hobby’s zijn, zou ik het fijn vinden als zulk soort taken onderdeel uitmaken van mijn werk.

Het redigeren van Nederlandse teksten doe ik nog steeds graag en ik vind het belangrijk dat uitgaande correspondentie en alle andere communicatie foutloos de deur uit gaat.

Het bewaken van termijnen en zaken is iets dat ik altijd gedaan heb in mijn werk en ook graag doe.

In de banen die ik heb gehad, maakte klantcontact altijd een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. Vooral voor mijn eigen bedrijf Kattenvoorlichting & Kattenherplaatsing.nl geef ik doorlopend persoonlijk advies over katten aan mijn klanten. Hier beleef ik veel plezier aan!

Ik vind het prettig om een gestructureerde werkomgeving te creëren waar efficiënt wordt gewerkt en waar zaken voor iedereen duidelijk, helder en vindbaar zijn. Ik heb vaak gewerkt in duofuncties met andere secretaresses waar onderlinge overdracht erg belangrijk was omdat er geen overlap was in onze werkdagen. Heldere communicatie en overdracht en ervoor zorgen dat mijn collega’s snel kunnen vinden wat ze zoeken als ik afwezig ben, vind ik dan ook erg belangrijk en daar zet ik me voor in.

Ik houd niet van routinematig werk maar als dat een klein onderdeel uitmaakt van mijn werk, vind ik het natuurlijk geen enkel probleem om af en toe een berg kopieën te maken of het kantoor opgeruimd en schoon te houden.

Ik beschik over een goed gevoel voor humor, een gezonde dosis zelfspot en vooral veel zelfkennis. Ik weet wat mijn valkuilen en aandachtspunten zijn en ik ben niet bang om die te benoemen. Ik ben consciëntieus en neem mijn verantwoordelijkheid voor het werk dat ik doe.

Bedrijven met een sociale inslag of bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben mijn bijzondere interesse.

Werken is mijn passie

Ik zeg vaak gekscherend dat ik een workaholic ben. Ik ben thuis altijd bezig met mijn werk voor mijn eigen bedrijfje Kattenherplaatsing.nl en met mijn vrijwilligerswerk voor N’Djoy. Hier gaat bijna al mijn vrije tijd in zitten en dat vind ik niet erg, dit werk is mijn passie! Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze van hun passie hun werk hebben gemaakt? Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan doen, waar ik zoveel voldoening uit haal.

Ambities

Het klinkt misschien gek, maar ik heb geen ambities meer. Mijn passies zijn al vervuld in het werk voor mijn eigen bedrijf en mijn vrijwilligerswerk.

Wat ik nog graag wil is een fijne, afwisselende administratieve baan waar mijn capaciteiten worden benut. Een baan waar ik met plezier naartoe ga en die ik qua uren kan combineren met mijn eigen bedrijf en vrijwilligerswerk. Een prettige werkplek waar ik kan blijven werken is mijn wens!

Realistisch

Ik ben realistisch. Doordat ik het werk voor Kattenherplaatsing.nl maar liefst 15 jaar lang voor een stichting heb gedaan, weet ik wat het maximaal haalbare aan jaarlijkse inkomsten is uit deze tak van sport en eerlijk is eerlijk: daar kan ik niet van leven.

Ik ben en blijf dus genoodzaakt om naast mijn passies in een betaalde baan te werken. Ik wil echter niet de indruk wekken dat ik dat ik een betaalde baan als ‘een last’ ervaar of dat ik me niet volledig zal inzetten voor een werkgever. Ik hou van werken en ik zet me heel graag in voor een mooie organisatie waar ik achter kan staan. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om ergens in dienst te treden waar ik al mijn kwaliteiten kan inzetten voor het bedrijf.

Videocv

Bekijk onderstaand mijn videocv.

mijn ideale baan
Getagd op: