Over mij

Marieke van de Weijer bij de FotoArchiefDienst in Cuijk

Dit deel van mijn website gaat over mij, zodat u een indruk krijgt van de persoon achter de werknemer!


Interesses in mijn jeugd

Al vanaf jonge leeftijd was ik gek op dieren. Thuis hadden wij een hond en vanaf mijn 11e jaar had ik mijn eerste kat. Ook hadden we in mijn jeugd twee cavia’s, later twee ratjes en ik redde een kip van een wisse dood. Mijn eerste katje was ook een gered katje. Ze had geen makkelijk karakter en ik ben me door haar gaan verdiepen in kattengedrag.  marieke-daisy

Als jong meisje speelde ik “administratiekantoortje”. Ik “stuurde” brieven en rekeningen naar mijn broertje en ik maakte een nieuwsblad met leuke verhaaltjes en tekeningen.

Ik las graag en had al op jonge leeftijd een rijke woordenschat. In de vierde klas was ik het paradepaardje van de juffrouw. Zij liet mij meedoen met het dictee van de zesde klas en zij was apetrots wanneer ik het dictee foutloos gemaakt had.


Medisch secretaresse

Wat ik later wilde worden bleek voor mij een moeilijke keus. Natuurlijk wilde ik graag iets met dieren doen, maar toen ik de havo had afgerond wist ik al wel dat er in die sector moeilijk werk te vinden was. Mijn voorliefde voor administratief werk en de Nederlandse taal stuurden me in de goede richting. Secretaressewerk, dat leek me wel wat! De medische sector trok me ook en zo koos ik uiteindelijk voor de opleiding Medisch Secretaresse van de LOI. Deze pittige thuisstudie deed ik naast mijn 40-urige baan.


Hoge typesnelheid

Nog dagelijks heb ik plezier van het typediploma dat ik behaald heb. Destijds nog op een mechanische typemachine!

remington-allnewportable09

Mijn typesnelheid is erg hoog: 412 aanslagen per minuut. Ter vergelijking: de typesnelheid van een ervaren typiste is 350 aanslagen per minuut. Ik heb ervaring met het werken met een dictafoon en ik typ blind met 10 vingers. Notuleren doe ik met behulp van een laptop.


Veel tijdelijke functies vervuld via uitzendbureau’s

In de jaren dat ik werkte heb ik erg veel tijdelijk werk aangenomen via uitzendbureau’s. Ik vond het heerlijk om overal even ‘in de keuken te kijken’ en tijdelijk ondersteuning te bieden.

Aan het werk als directiesecretaresse via het uitzendbureau (1999).
Aan het werk als directiesecretaresse via het uitzendbureau (1999).

Werken volgens protocollen en vastleggen van werkzaamheden in procesbeschrijvingen

In alle functies die ik gehad heb, schreef ik alles op tijdens de inwerkperiode. Later typte ik dat netjes uit zodat ik een duidelijk naslagwerk had van protocollen, procesbeschrijvingen, werkzaamheden en werkwijzen. In 1998 kwam zo, bij het Radboudziekenhuis, mijn eerste procesbeschrijving tot stand die enthousiast werd ontvangen door collega’s en ook na het einde van mijn tijdelijke ondersteuning op die afdeling nog werd gebruikt.

Ik werk graag met procedures en protocollen en volgens vastgelegde richtlijnen. Ik breng graag structuur aan en ik ben op diverse werkplekken terecht gekomen waar men mij vroeg orde te scheppen in de chaos, een nieuw archiveringssysteem te bedenken of grote achterstanden in archiefwerkzaamheden weg te werken.


Software – een van mijn hobby’s!

Naast dieren en natuur is software is ook een passie van mij. Ik hou ervan om computerprogramma’s te leren begrijpen en te onderzoeken hoe ik voor mijn werk alles uit een computerprogramma kan halen wat erin zit, zodat ik mijn functie zo goed en zo efficiënt mogelijk kan uitoefenen.

©Hilde Peters, april-2014
©Hilde Peters

Vrijwilligerswerk – je kunde en interesse belangeloos inzetten voor mens en dier

Vanaf 2002 heb ik voortdurend vrijwilligerswerk gedaan. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en kunde belangeloos in te zetten voor mens en dier. Ik heb affiniteit met zwakkere doelgroepen, armoedebestrijding en dieren.

vrijwillige-nevenfuncties-mvandeweijer


Honden

Ik heb honden gehad met wie ik ook aan hondensport deed. Prachtig om samen te werken met je hond!


Kattenherplaatsing.nl

Na 15 jaar vrijwilligerswerk voor een Nijmeegse kattenstichting ben ik in september 2018 voor mezelf begonnen onder de naam Kattenherplaatsing.nl

Sinds mijn 11e jaar zijn er altijd katten in mijn leven geweest. Ik las alles wat los en vast zat over katten en ik vergaarde enorm veel kennis. In november 2018 heb ik deze kennis aantoonbaar gemaakt met het basisdiploma kattengedrag van de Tinley Academie. Via Kattenherplaatsing.nl geef ik gratis voorlichting en advies, omdat ik het belangrijk vind dat correcte en onderbouwde informatie over katten voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Het welzijn van katten staat voorop! Het herplaatsen van katten vanuit de thuissituatie is een betaalde dienst die ik aanbied.

katten-mvandeweijer


PR en social media

Ik ben een loyale medewerker met hart voor de zaak. Waar ik ook werk, mijn inzet en verantwoordelijkheidsgevoel voor mijn eigen werk en de organisatie als geheel is groot. Voor de organisaties waar ik me vrijwillig voor inzet, benut ik social media om de naamsbekendheid van de organisaties te vergroten en de doelstelling en werkzaamheden van de organisaties duidelijk naar buiten toe te profileren. Met mijn foutloze Nederlands én kunde om sterke informatieve artikelen te schrijven, ben ik voor diverse organisaties, waarvoor ik de social media-pagina’s beheer, een aanwinst.

presentatie-social-media-vrijwilligers-fad-2012
Presentatie social media, december 2012. Klik op de foto voor een vergroting en meer informatie.

Websites bouwen in WordPress

Een van de voordelen van mijn vrijwilligerswerk bij de FotoArchiefDienst was dat ik leerde werken met WordPress. Ik werd hierbij begeleid door een vrijwilliger die altijd in de ICT had gewerkt. In 2014 bouwde ik voor het eerst een website in WordPress en vervolgens heb ik in opdracht nog een aantal andere websites gebouwd.

Voor alle websites verzorg ik het technisch onderhoud en ik voorzie de sites van nieuws. Inmiddels kan ik op basis van een standaard thema een mooie en professionele website opleveren en dat doe ik met veel plezier.

Deze ervaring kwam me goed van pas bij mijn betaalde werk als nieuwsredacteur bij de online nieuwswebsite Maasvallei.net Daar leerde ik nog wat fijne kneepjes van WordPress.

Ik houd mijn kennis goed op peil; ik volg verschillende WordPress-experts om nieuwe tips en trucs te leren. Meer over mijn ervaring met WordPress vindt u hier.