vaardigheden: WordPress

Toen ik vrijwilligerswerk deed voor Stichting FotoArchiefDienst in Cuijk, wilde men graag dat ik de website zou gaan onderhouden. Ik had op dat moment nog geen enkele ervaring met het werken aan websites. Als project, om te leren werken met WordPress, heb ik zelf een website gebouwd voor Stichting Kattenzorg Nijmegen en ik werd daarbij begeleid door vrijwilligers van de FotoArchiefDienst. Kattenzorg was al langer toe aan een nieuwe website met een frisse uitstraling. In december 2014 heb ik de site gebouwd. De website van Kattenzorg Nijmegen bleef ik met grote regelmaat voorzien van nieuwe informatieve artikelen, foto’s en nieuwsberichten over de stichting.

vaardigheden-wordpress-drie-websites-gebouwd-marieke-van-deweijer-kattenzorg-nijmegen-ndjoy
De website van Stichting Kattenzorg Nijmegen die ik gebouwd heb in WordPress. Klik op het printscreen om de website te bezoeken.

Een eenvoudige, professionele website

Medio mei 2015 heb ik mijn eigen website gelanceerd. Hier bevindt u zich nu. Inmiddels kan ik op basis van een standaard thema een eenvoudige, professionele website opleveren, technisch onderhouden en voorzien van de gewenste content, en dat doe ik met veel plezier.

Geen ambities om als ZZp’er websites te bouwen

Regelmatig vragen kleine ondernemers of ik voor hen een website wil bouwen. Die opdrachten neem ik niet aan, ik stuur hen door naar ZZp’ers in mijn netwerk die webdesign aanbieden. Hoewel ik een eenvoudige, goedwerkende website kan opleveren die technisch aan alle eisen voldoet, heb ik weinig ervaring met thema’s om een spectaculair uitziende website op te leveren. Ik heb ook geen ambities om als ZZp’er dit soort diensten te gaan leveren.

WordPress in een betaalde baan?

Mocht ik een betaalde baan vinden waarin het bouwen of onderhoud van een WordPress-website onderdeel uitmaakt, dan doe ik dat met alle plezier! Ook voor vrienden en familie wil ik af en toe gerust een website bouwen, met name als het hen erom gaat een eigen platform te hebben om zich op te profileren, waarbij het uiterlijk van de website minder belangrijk is.

WordPress-websites die ik beheer

Op dit moment beheer ik de volgende websites, waarbij ik zorg voor het technisch onderhoud en het plaatsen van content:

mvandeweijer.nl

kattenherplaatsing.nl

zandlijn.nl

SEO

SEO is uiteraard belangrijk en daar ben ik ook goed in. Ik ben vrij bedreven met de “technische foefjes” om websites goed gevonden te laten worden in Google, maar in mijn optiek is de waarde van content nog belangrijker om goed vindbaar te zijn. Dit heb ik goed weten te benutten voor Stichting Kattenzorg Nijmegen. Mijn parate kennis over katten is enorm en ik beleef er veel plezier aan om die kennis te delen in de vorm van gratis beschikbare informatieve artikelen over katten. Zo schreef ik dan ook honderden artikelen die ik voorzag van fraaie rechtenvrije foto’s uit mijn eigen collectie. Dit had tot gevolg dat er op bepaalde dagen van het jaar uitschieters waren van 10.000 websitebezoekers op één dag. De stichting was toen ook genoodzaakt over te stappen op een VPS-server omdat ons goedkope pakketje met shared hosting deze bezoekersaantallen niet kon dragen.


Mar-Gas

MAR-GAS-logo-mvandeweijer-wordpress

Eind 2016 heb ik in opdracht van mijn werkgever, Mar-Oil Oliehandel in Vierlingsbeek, een eenvoudige website gebouwd in WordPress. Het doel van de website van Mar-Gas is slechts de online vindbaarheid van het bedrijf op Google. Het is niet de bedoeling van de opdrachtgever dat de website wordt voorzien van nieuws. Het technisch onderhoud, achter de schermen, verzorg ik uiteraard wel.


Kattenherplaatsing.nl

LOGO-kattenherplaating-bedrijfje

In september 2018 startte ik met mijn eigen onderneming: Kattenherplaatsing.nl Ook voor mijn bedrijfje heb ik een website gebouwd en doordat ik hierop al mijn informatieve artikelen over katten heb geplaatst, werd deze in korte tijd al goed vindbaar in Google.


Zandlijn.nl

zandlijn.nl-wordpress-website-mvandeweijer

Voor een kunstenares bouw ik in 2019 een nieuwe website: Zandlijn.nl Het thema is voor haar niet belangrijk, de content des te meer. Zij zoekt een platform om haar beeldende kunst, schilderwerken en gedichten te presenteren. Het technisch onderhoud van deze website zal ik blijven verzorgen voor haar, de content zal ze mettertijd zelf gaan verzorgen.

vaardigheden: WordPress
Getagd op: