Gestopt als vrijwilliger bij Stichting Kattenzorg Nijmegen


Update 1 september 2018:
einde van mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Kattenzorg

15 jaar lang heb ik mijn ziel, zaligheid en vooral álle uren van mijn privéleven besteed aan vrijwilligerswerk voor Stichting Kattenzorg. 1 september 2018 was mijn laatste dag als vrijwilliger en bestuurslid voor deze stichting. Achter de schermen is maandenlang intensief overleg gepleegd, maar er blijven onverenigbare verschillen van inzicht over de koers die de stichting moet varen.

Het belang van de stichting en het belang van de katten stond voor mij altijd op de eerste plaats. Ik kon me niet langer verenigen met de dingen die er al lange tijd gebeurden en om die reden besloot ik om op te stappen. Deze beslissing deed me erg veel verdriet, want ik weet dat de gevolgen van mijn vertrek erg groot zijn (gezien het enorme takenpakket dat ik had als vrijwilliger).

Ik heb alles geprobeerd om de impasse te doorbreken. Ook anderen hebben zich hard gemaakt voor de koers die de stichting zou moeten varen om een financieel gezonde organisatie te laten voortbestaan. Helaas zonder resultaat. De Facebookpagina, de andere social media-kanalen en de website van Stichting Kattenzorg worden sinds 2 september 2018 niet meer door mij beheerd.

Dank

Aangezien de stichting na mijn vertrek in allerijl besloten heeft mijn dankbericht te verwijderen van de website, plaats ik het hier om mijn dank uit te spreken.

Via deze weg wil ik graag alle klanten, donateurs, partners, sponsors en andere dierenhulporganisaties bedanken voor de gezamenlijk behaalde successen, hun vertrouwen, de fijne gesprekken en de goede samenwerking.

Herplaatsen, voorlichting en persoonlijk advies

Ik ben trots op het feit dat het mij gelukt is in de afgelopen 15 jaar honderden katten succesvol te herplaatsen naar een nieuw thuis. Ook het geven van voorlichting en het schrijven van informatieve artikelen voor de website van Kattenzorg (die ik in 2015 zelf gebouwd heb), is iets dat ik met erg veel plezier heb gedaan. Ik vond leuk dat ik daar veel positieve feedback over kreeg, dat de artikelen goed gelezen werden en dat veel mensen mij hebben benaderd om dieper in te gaan op de materie, met als doel het beste advies te krijgen voor hun kat. Het dankbare werk om me als vrijwilliger in te zetten voor een kattenstichting heeft me erg veel voldoening gegeven.


LOGOPICTO-kattenherplaatsing-bedrijfje-mvandeweijerAls er een deur dichtgaat…

En zoals ze zeggen, als er een deur dichtgaat…

De voorlichting die ik decennia lang gegeven heb, het persoonlijke advies aan kattenbaasjes en de honderden succesvolle kattenherplaatsingen die ik op mijn naam heb staan: dat mooie werk wil ik niet kwijt. Het welzijn van katten staat voor mij op de eerste plaats en om die reden ben ik dan ook gestart met mijn eigen onderneming Kattenherplaatsing.nl Daar kunt u hier meer over lezen.

Geen stichting

Kattenherplaatsing.nl is geen stichting. Ik werk als ZZp’er samen met kattenprofessional Karin Everraert, eveneens ZZp’er.


Archiefbericht vrijwilligerswerk

In april 2003 meldde ik me bij Stichting Kattenzorg Nijmegen omdat ik graag vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Ik had zelf inmiddels al jaren katten, erg veel kennis vergaard over katten en ik wilde mijn kunde graag vrijwillig ter beschikking stellen van een stichting die zich inzet voor dierenwelzijn.

Sinds 2003 werkte ik met plezier als vrijwilliger voor Stichting Kattenzorg Nijmegen en omstreken. Ik had een veelzijdig takenpakket (bestuur en PR) en ik besteedde hier in mijn vrije tijd ongeveer 15 tot zelfs 30 uur per week aan, naast mijn betaalde baan.

In 2014 heb ik een geheel nieuwe website voor Kattenzorg gebouwd in WordPress. Ik verzorgde het technisch onderhoud en ik voorzag de website van nieuws en informatieve artikelen over katten.

Mijn vrijwilligerswerk bestond uit deze onderdelen:

☑ dagelijks bestuur
○ veelvuldig overleg met de voorzitter
○ het in overleg nemen van beslissingen op alle vlakken

☑ penningmeester
○ beheer bankrekeningen
○ factuurcontroles
○ betalingen overboeken
○ opstellen van het financieel jaarverslag

☑ donateursadministratie
○ beheer klantgegevens
○ betalingen bijhouden in Excel (sinds 2018 deed ik de volledige boekhouding in het boekhoudprogramma Snelstart)

☑ klantcontact
○ verwerken van inkomende en uitgaande e-mail
○ aannemen van de telefoon

☑ PR maakte een groot deel uit van mijn takenpakket
○ het schrijven van informatieve artikelen over katten voor de eigen website
○ het schrijven van artikelen voor (lokale) media zoals de wijkkrant van Padbroek in Cuijk
○ artikelen schrijven voor het donateursblad “Kattenpraat”
○ A4-overzicht van katten in de bemiddeling maken en verspreiden (de “Muurkrant”)
○ verzorgen van alle uitingen op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+)
○ website: bouw en technisch onderhoud van de website (WordPress)
○ voor andere websites over katten schrijf ik als gastblogger

gestopt als vrijwilliger bij Stichting Kattenzorg Nijmegen
Getagd op: